Bloesemremedies
 
Bloesemtherapie
De eerste bloesemremedies, begin vorige eeuw ontwikkeld door dr Bach, bewijzen nog steeds hun waarde bij het in balans brengen van emoties en gevoelens, zoals angst, boosheid, onrust, jaloezie, verdriet, depressie etc.
In navolging van hem zijn er inmiddels overal in de wereld, ook in Nederland, nieuwe bloesemsystemen ontwikkeld en zijn de mogelijkheden inmiddels eindeloos. Ook voor deze nieuwe tijd met zijn specifieke problemen en veranderingen zijn er remedies ontwikkeld, evenals voor Nieuwetijdskinderen en hun specifieke kenmerken.
Wat doen bloesemremedies
Al deze remedies hebben gemeen dat ze het evenwicht bewerkstelligen van datgene wat uit balans is. Angst is bijvoorbeeld een verstoring tgv. een gebrek aan moed. Dan is het van belang om een remedie te geven die de kwaliteit ‘moed’ die wel aanwezig is, versterkt. Tijdens het innemen en doorlezen van de beschrijving van een bloesemsamenstelling kan er bewustwording komen op een onbewust probleem en kan dit ‘aan het licht’ komen en omgezet worden naar positief gedrag of gevoel.
Werkwijze
De samenstelling van verschillende bloesems test ik voor iedereen persoonlijk uit met de biotensor. Soms kan het zijn dat er maar 1 of 2 bloesems nodig zijn in één flesje, maar het is ook mogelijk dat het er 7 verschillende nodig zijn. 
De bloesemsamenstelling die uit het testen komt, ondersteunt op een specifiek probleem, van wat op dàt moment bij jou aan de orde is. Bij een volgende meting komen er vaak andere remedies uit omdat een probleem verschuift of verdiept. Zodat de nadruk anders komt te liggen. Net als bij een ui, worden eerst de buitenste lagen (problemen) afgepeld en kom je na langer gebruik steeds dichter bij de kern van een thema.

Het kan zijn dat sommige remedies bij langer gebruik, meerdere keren terugkomen. Dit kan enerzijds zijn omdat het om een karakterremedie gaat en niet alleen gekoppeld aan een tijdelijke disbalans. Ook kan het zijn dat een terugkerende remedie je op een steeds dieper nivo triggert op een bepaald probleem. Na verloop van tijd komt de rode draad naar voren over datgene wat je valkuil is en wat je te leren hebt in dit leven. 
Hoe lang nodig?
Gemiddeld doe je 4-6 weken met een flesje druppels van 30 ml. Hierna ga ik opnieuw testen. Over het algemeen is minimaal een half jaar bloesemgebruik aan te bevelen om duidelijke veranderingen te ervaren. Maar dit kan per persoon verschillen, afhankelijk van de diepte van de problematiek en hoe snel iemand het om kan zetten.
Kinderen en dieren reageren over het algemeen sneller op bloesems dan volwassenen.
Ook zij kunnen veel hebben aan deze druppels, bijv. bij emotionele verstoringen. Vooral Nieuwetijdskinderen, Sterrekinderen, Hoogsensitieve kinderen, Indigo kinderen, hebben vaker te maken met problematiek rondom hun hooggevoeligheid.
Op afstand meten
Een bloesemsamenstelling kan ook prima op afstand uitgetest worden als het een bezwaar is om langs te komen. In dat geval heb ik een foto of naam en geboortedatum nodig en wordt het flesje opgestuurd met de beschrijving erbij. Zo nodig krijg je begeleiding dmv mailcontact.

Bloesemremedies ondersteunen elk genezings –en ontwikkelingsproces en verstoren de werking van reguliere en andere medicijnen niet. 
Uit welke bloesemsystemen kan ik testen?
De originele Bach bloesemremedies van Healingherbs
De Nederlandse Bloesems (BRN) van Bram Zaalberg
BRN Nieuwetijdsremedies, Combinatieremedies en Zielscombinaties
Alaska combinatieremedies
Cornalijn bloemenremedies
Yana kinderremedies
Alle Healingarts Liquid Light frequences
Alle Cosmic and Flower frequenties
Sensi remedies
Living Light Archangel remedies
Indigo Child remedies
Essenties van New Leaves